Странице

среда, 27. јул 2016.

KROMPIRUŠA SA GOTOVIM KORAMA


Krompiruša, sočna i ukusna pita, omiljena na proslavama, za doručak ili večeru, ma u svakoj prilici. Naravno, sa domaćim korama je lepša, ali u nedostatku vremena i ova verzija može da prođe. Šta više, ova krompiruša može da parira onoj domaćoj jer je pripremljena na poseban način. Novopečene domaćice ne znaju da razvlače kore, zaposlene mame nemaju vremena za to, nekom se prosto ne da, i zato je ovaj recept za krompurušu više nego dobrodošao :). Probajte i javite mi da li vam se dopala :).
SASTOJCI:
500g kora za pitu,
oko 2kg krompira,
3~4 glavice crnog luka,
1 šolja ulja,
soli po ukusu (ja stavim 3~4 kašičice),
1 kašičica bibera.

Za preliv:
šolja vode,
so po potrebi.

PRIPREMA:
Krompire oljuštiti, kratko obariti (najviše desetak minuta) i iseckati na sitne kockice ili ih izrendati.
Pomešati ih sa seckanim crnim lukom i začinima, pa posoliti.
Odvojiti po tri kore za svaki zvrk.
Svaku koru premazati uljem i poređati ih jednu preko druge.
Na treću, na duži kraj, rasporediti fil, odprilike trećinu kore.
Urolati u složiti podmazan pleh ili okruglu tepsiju.

Postupak ponoviti dok se ne potrose sve kore i sav materijal.
Mokrim rukama premazati pitu, pa onda uljem.
Krompirušu peći na 180c oko 45 minuta ili dok lepo ne porumeni.
Posoljenu vodu prokuvati i preliti preko gotove pite.
Krompirušu prekriti folijom bar desetak minuta pre služenja.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept! Klik na PICA ŠTRUDLA.

Нема коментара:

Постави коментар