Странице

уторак, 26. јул 2016.

SLANA LENJA PITA


Slana lenja pita je ukusno, sočno predjelo koje možete poslužiti i za večeru ili doručak svojim najmilijima. S obzirom da ja volim svoje goste da iznenadim nekom novom ukusnom đakonijom, slana lenja pita se našla među ostalim sitnicama na trpezi prilikom nekog slavlja i malo je reći da su svi bili oduševljeni. Za njenu pripremu nije potrebno puno vremena i prilično je laka za spremanje. Odlično prolazi i kao slavsko predjelo uz meze i salatice, a super je posluženje i kada vam dolaze gosti. Ukusna je i topla i hladna. Probajte :)
SASTOJCI:
Za koru:
6 jaja,
300ml jogurta,
300ml ulja,
400g brašna,
so po ukusu,
1 prašak za pecivo,
kečap po želji.

Za fil:
1 čaša kisele pavlake (180ml),
200g krem sira,
200g šunke,
200g trapista,
5 kiselih krastavaca.

PRIPREMA:
Odvojite belanca od žumanaca.
Belanca penasto, čvrsto umutite.
Žumanca umutite i dodajte im jhogurt i ulje.
Umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i posolite.
Na kraju umešajte umućena belanca. 
Testo podelite na dva dela. 
Ako volite i želite u jedan deo dodajte kečap (oko 50g).
Uključite rernu na 200c da se zagreje. 
Pravougani pleh obložite pek papirom i izlijte jedan deo testa.
Zapecite ga oko 15 minuta.
Za to vreme pripremite fil.

Izmešajte pavlaku i krem sir.
Iseckajte šunku i krastavce, izrendajte trapist i sve umešajte u smesu sa pavlakom.
Izvadite pleh sa testom i premažite fil.
Preko fila rasporedite drugi deo testa i pecite slanu lenju pitu dok lepo ne porumeni.
Isecite je na željene oblike i poslužite.
Prijatno!

Ne propustite i ovaj recept. Klik na BRZA PITA SA SIROM I GRIZOM.

Нема коментара:

Постави коментар